Cool China Prototype Business images

A few good china prototype organization images I found:

Steven F. Udvar-Hazy Center: map of the museum
china prototype company
Image by Chris Devers
This is the on-site version of the facility map, also obtainable (and most likely far more helpful to you, reader) as this PDF document: Steven F. Udvar-Hazy Center: Boeing Aviation Hangar &amp James S McDonnell Space Hangar.

My Solex from 1953
china prototype company
Image by Kees Wielemaker (pedaal)
Solex (bromfiets)

Solex is de naam van een Frans bedrijf dat vooral knowledge had in de productie van carburateurs. Het bedrijf is daarnaast ook beroemd geworden door de rijwielen met hulpmotor, die het tussen 1946 en 1988 produceerde onder de naam Vélosolex (in Nederland afgekort tot Solex).

De volledige bedrijfsnaam was Vélosolex S.I.F.A.C., Courbevoie, Seine.

Males begon in 1946 met de productie van 48 cc Clip-on motoren en bromfietsen. Het bekendst werd de kleine bromfiets met een motorblokje dat through een wrijvingswiel het voorwiel aandrijft.

De eerste Solex ontstond per toeval toen de Fransen Maurice Goudard en Marcel Mennesson in 1905 een fabriekje begonnen voor kleine motoronderdelen. In 1918 maakte men een fiets met een hulpmotor boven het achterwiel. Hierna werd Solex vooral bekend van de carburateurs voor automobielen. Toen Marcel Menesson begreep dat er na de Tweede Wereldoorlog weinig vraag naar auto’s zou zijn ontwikkelde hij een nieuw hulpmotortje dat boven het voorwiel werd geplaatst. In 1941 werden er al 30 prototypes op bestaande fietsen gebouwd, in 1942 gevolgd door een voorserie die al het beroemde zwanenhalsframe had. De introductie vond in 1946 plaats. Hoewel het blokje in de loop der jaren werd verbeterd bleef het toch in principe gelijk aan het eerste kind 129.

Het bedrijfje kreeg verschillende eigenaren, waaronder Renault, Motobécane en Yamaha.

In 1996 kocht een Franse importeur 60 % van de aandelen en het merk verhuisde naar Hongarije. Daar worden de kleine bromfietsjes nog steeds gebouwd. In Nederland werden Solex bromfietsen van 1948 tot 1969 in licentie gebouwd door de Productiemaatschappij Van der Heem NV die ze voor R.S. Stokvis &amp Zonen maakte, in de ENAF (Eerste Nederlandse Autorijwielen Fabriek). Het sort 3800 (uit 1966) wordt nog steeds gebouwd in Hongarije (Cyclon) en China (Dong Tian). Vooral in het start van de jaren 60 waren solexen erg populair bij meisjes, daar waar de Puch, de Floret en andere bromfietsen bij de jongens erg in trek waren.

De Nederlandse exemplaren hebben een andere kleur dan de Franse. In 2005 werd bekend gemaakt dat het merk Solex nieuw leven werd ingeblazen door het Franse bedrijf Mopex. Daar worden gewoon de oude modellen opnieuw geproduceerd, maar om juridische redenen onder de merknaam Black ‘n Roll.

In 2005 ontstond commotie in de Nederlandse Solexwereld vanwege het verplichte bromfietskenteken. Oude Solexen waren in oorsprong bromfietsen en mochten dus niet op het fietspad rijden. Doordat gebruik van het fietspad vaak oogluikend door de politie werd toegestaan was er eigenlijk geen echt probleem. Met het bromfietskenteken zou echterdoor de kleur van de kentekenplaat precies zichtbaar worden welke Solex een bromfiets en welke een snorfiets (en dus wel op het fietspad mocht rijden) was. Half februari 2006 werd bekend dat Solexen gebouwd voor 1974 tijdelijk kosteloos en zonder keuring omgezet kunnen worden naar snorfiets. Het is de enige motoraangedreven snorfiets. Op het kenteken staat bromfiets, maar omdat daar ook op vermeld staat dat de maximale snelheid 25 km per uur is, is het dus toch een snorfiets.

SoleX

VeloSolexVéloSoleX is a moped or motorised bicycle, that was initially made by the French manufacturer Solex, primarily based in Paris, France. Founded at the turn of the final century, the company manufactured centrifugal radiators, carburetors, and micrometers, ahead of branching into assist motors and bicycles. Owned successively by Dassault, Renault, Motobécane/ MBK, VéloSoleX sold more than 7 million VéloSoleX worldwide before ceasing production in France in 1988. Production of the VéloSoleX restarted in both China and Hungary following 1988, but production ceased in Hungary in 2002. Today the Velosolex is manufactured in France. The trademark &quotVéloSoleX&quot is the home of Velosolex America, LLC. Velosolex America markets the VéloSoleX globe wide.